Mimaki TxF150-75 DTF printer

DTF printer

(Mimaki TxF150-75)

  • Vrhunski kvalitet
  • Stabilan rad
  • Mimaki DTF PHT50 pigmentna boja CMYK + W, OEKO-TEX serfikovana
  • Mimaki funkcija cirkulacije bijele boje protiv zgrušavanja
  • Nozzle Check Unit: funkcija provjere mlaznica
  • Nozzle Recovery System: funkcija zamjene mlaznica koje nedostaju

Šta je DTF? – Metoda štampe koja štampa direktno na DTF foliji, posipa toplo-topivi prah, koji se zatim zagrijava i suši da bi se formirao prenosivi sloj mastila. Sloj mastila se toplotno presuje i prenosi na tkaninu kao što je majica.

“TxF150-75” je prvi Mimaki DTF (direktno na film) printer sa maksimalnom širinom štampe od 80 cm za proizvodnju DTF listova za transfer štampe. “PHT50” pigmentno mastilo za prenos toplote za DTF, koje se sastoji od pet boja (CMYK i bijele), dobilo je sertifikat ECO PASSPORT koji je neophodan za dobijanje međunarodnog bezbjednosnog standarda za tekstilne proizvode “OEKO-TEX ®”.

DTF printeri su opterećeni defektima izbacivanja mastila i začepljenjem bijelog mastila. Da bi prevazišao ove probleme, Mimaki je usvojio dizajn mastila za otplinjavanje koji koristi aluminijumska pakovanja kao oblik za pakovanje mastila printera, kao i funkciju cirkulacije bijelog mastila MCT (Mimaki Circulation Technology). Novi printer takođe ima Mimakijevu NCU (Jedinica za provjeru mlaznica) i NRS (Sistem za oporavak mlaznica) tehnologije koje podržavaju stabilan rad. Oni osiguravaju kontinuirano štampanje bez zaustavljanja rada kako bi podržali proizvodnju kupaca.

Naši partneri